Publicat în diverse

Credinta ateista

De multe ori termenul de ateist este egal cu cel de necredincios. Insa nu este asa, nu toti ateistii sunt necredinciosi. Unii ateisti cred in evolutie.

Evolutia nu poate fi numita stiinta, caci dovezile ei sunt atat de fabuloase, imaginare, incat o putem numi pe buna dreptate SF. A crede in evolutie necesita o credinta, o incredintare in acest fenomen (evolutia). Evolutionistii nu sunt necredinciosi de felul lor, ei exclud doar posibilitatea existentei unui Creator, Designer, Divinitate absoluta, care sa fi creat totul. Ei cred insa in evolutie, iar credinta lor se bazeaza pe o idee, nu pe dovezi palpabile, caci nimeni nu a putut demostra in laborator evolutia.

O alta parte din ateisti exclud atat evolutia cat si creatia, ei situandu-se in categoria celor ce nu cred dar nici nu le pasa: indiferentii, nepasatorii.

Cei ce se considera ateisti, desi au alergie la cuvantul credinta, ei insusi sunt credinciosi, caci orice om de pe planeta asta crede in ceva, fie divinitate, fie evolutie, fie altceva. Credinta este parte integranta in comportamentul uman, fiind o nevoie fundamentala, iar nesatisfacerea ei necesita cautarea de surogate.

Reclame

Autor:

Mereu in razboi cu timpul, de obicei el invinge.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s