Stiinta politicii

Ca orice alt domeniu si politica se invata din manuale, dar si din experienta. Am putea spune ca experienta bate manualele, dar nu este chiar asa.
Pentru a fi un polician bun trebuie musai sa detii monopolul celor din jur prin „vorba multa”. Si daca vorba transformata in discurs reuseste sa puna stapanire pe inimile oamenilor iti mai trebuie un singur lucru: sa fii fara scrupule. Nu neaparat sa faci rau, insa atunci cand consideri ca trebuie sa faci pai sa faci, insa sa tii cont si de „baietii” care ti-au dat puterea.

Politica este de multe ori considerata o tarfa, eu insa nu as vrea sa jignesc tarfele. Politica este mai degraba un rau seminecesar. Mai uit la ai nostrii politicieni de dupa ’89 si observ cum nesimtirea este a doua lor natura. Singurul politician care a vrut sa faca ceva a fost Boc, numai ca atunci cand era mai multa nevoie de el a sfeclit-o.

 Se intreaba multi romanasi daca nu cumva era mai bine pe timpul lui Ceao’? Eu nu as merge chiar asa de mult spre injosire, caci mai bine fac foamea in libertate decat sa mananc doar friptane in comunism, insa nu toti is ca mine. Unii oameni pun haleala inaintea constiintei, iar pentru ei sunt cativa politicieni gata sa le ofere mult visatul socialism.

Poate ca dupa mii de ani, dupa secole de sclavie si razboaie fara sens, dupa inchizitii si lagare de concentrare, se va descoperii cea mai buna structura de conducere a unei tari, atat de buna incat sa fie toti multumiti. Sau macar 99% din populatie, caci nu toti pot fi multumiti cu normalitatea.

Anunțuri

0 Responses to “Stiinta politicii”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

  • 142,765 hits

Urmărește-mă pe Twitter

Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: