Harap Alb si merele de aur

Pe timpul Imparatiei Medo-Persane, cand liderul lumii era insusi Imparatul Akkabul, cand in lume nu erau legi contra darii de mita, luarii de mita, abuzului in serviciu si inselaciunii,…ei bine, pe vremea aceia merii faceau mere de aur.

In anii de pana in razboiul de eliberare a tarii de otomani, Harap Alb era print de Hunedoara. Si cum saracia si apasarea boierilor nu contenea sa distruga vietii omenesti, ale taranilor bineinteles, ceva s-a intamplat. Craiasa Zapezilor venita in zonele Carpatice prin trecere a intalnit-o pe Muma Padurii, si Muma Padurii i-a cerut Craiesei Zapezilor sa isi i-a zapada si sa se duca in…cu ea cu tot.

Craiasa Zapezilor a incercat sa ii explica Mumii Padurilor faptul ca nu se poate, cum ca exista o organizatie mondiala, FMI, si ca are un contract cu ei, o clauza….Dar Muma Padurii, care era in opozitie, a facut o vraja si Craiasa Zapezilor s-a tranformat intr-o simpla femeie. Nu mai avea putere peste anotimpuri si clima, dar era extrem de frumoasa.

In acest timp, pe fondul acestor intamplari, Harap Alb o intalni pe Craiasa. Si cum nu exista barbat care sa gandeasca cu capul atunci cand vede o femeie frumoasa, se indragosti de ea. Ca o paranteza, asa sublinia faptul ca, in toate basmele populare, vedeta feminia este extrem de frumoasa….se pare ca frumusetea interioara este egala cu zero.


Si Harap Alb cazu la picioarele Craiesei si ii ceru mana. Craiasa, nu se gandi prea mult si accepta, caci ce ar fi putut ea face ca o simpla femei si frumoasa pe deasupra. Caci daca nu accepta propunerea lui Harap Alb, cu siguranta ar fi luat-o cu japca vreun boier urat mirositor si cu dintii galbeni, care ar fi silit-o sa ii fie concubina.

Dupa ce au trecut cele trei zile din nunta de miere, normal ca Harap Alb si-a revenit cu firea, si satul de sex a zis: “Trebuie sa imi ajut semenii, si trebuie sa ajungem in Medo-Persia antica.”

**********************************************************

Trecand ei cu bine prin culoarul continuului temporal, au pasit pe pamantul imparatiei antice. Si primul lucru ce le-a stalucit in ochi a fost Marul cu mere de aur. O fi foat el Harap Alb roman dar nu era idiot. Si-a dat seama ca nu putea intinde mana pur si simplu si sa ia mere. Asa ca s-a asezat pe marginea drumului si a asteptat sa treaca cineva si sa vada ce va urma.

Si nu a asteptat mult. Trecura doi calatori cu capul infasurat in turbane, dar nu s-au apropiat de pomii cu mere de aur. A mai trecut unul, ras in cap, la fel nu s-a atins de mar. Si altii si altii…..si intr-un tarziu venira doi palariosi cu lanturi de aur la gat si manele in casti. “Ce zici mancati-as, luam si noi ceva de aici?” zise unul catre celalalt. Si intinse mana…..dar pe loc se facura stana de piatra.

Vazand una ca asta Harap Alb se facu negru de suparare. Si zise: “imi bag picioarele in ea de treba!…Cum mai salvez eu poporul meu de la saracie?”

Si pleca suparat spre cetatea de platina a imparatului cu gandul de a ii cere ajutorul, dar pe drum se intalni cu AliBaBa, si ce a urmat, poate va povestesc cu alte ocazii.

Reclame

0 Responses to “Harap Alb si merele de aur”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

  • 146,871 hits

Urmărește-mă pe Twitter

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: