20 ca tine la poarta

Datorita faptului ca este din ce in ce mai greu sa iti gasesti un serviciu in zilele noastre, multi sefi au inceput sa se considere zmei.

Multi oameni sunt ingropati in datorii si le este efectiv frica sa nu fie dati afara iar pe fondul acesta unii sefi devin mai autoritari, mai rai, mai nesimtiti. „Daca nu iti convine tratamentul uite acolo usa! Sunt 20 ca tine care abia asteapta sa iti i-a locul.”

Ma intreb insa chiar asa de buni si ingaduitori sunt toti muncitorii, oare nu se gaseste vreunul care sa i-o traga? Chiar asa repede uitam de omenie, cand ajungem sefi ne f_tem si mama?

Apelul meu este sa nu permitem sa fim jucati in picioare de vreun idiot cu aere de sef, altfel ne pierdem demnitatea iar criza economica se va transforma in una sociala.

Reclame

7 Responses to “20 ca tine la poarta”


 1. 1 isis 09/12/2010 la 15:22

  Am auzit o astfel de discutie. Live. O angajata din vanzari se plangea de comisionul ei – mic si neprimit la data stabilita, ci intarziat. Era o intalnire a celor din vanzari, la care directorul general al companiei a dorit sa asiste. La auzul cuvintelor ei, acesta a intrebat-o:
  – De cand lucrati la noi, doamna?
  – De un an, a raspuns ea.
  – Si, daca sunteti nemultumita de ceva, CE MAI ASTEPTATI?
  Fara comentarii. Femeia s-a asezat si… cam atat.

 2. 2 isis 09/12/2010 la 15:25

  In ce priveste curajul angajatilor, am si aici o poveste, petrecuta cu numai doua luni in urma.
  Dupa ce acum un an a fost concediata pe motiv de „restructurari pe fond de criza”, fara a i se da o explicatie mai clara de-atat a motivului, o prietena s-a intalnit – absolut intamplator, pe strada – cu o cunostinta care era avocat. I-a spus, doar ca fapt divers, ce se intamplase. Avocatei i s-a parut ca ceva nu e in regula si, desi nu era specializata in conflicte de munca, s-a interesat si a sfatuit-o sa dea compania in judecata.
  Fara nicio speranta – companie mare! – a ascultat totusi recomandarea specialistului.
  Sentinta a fost primita acum doua luni: A CASTIGAT PROCESUL! Adica s-a reintors la munca pe acelasi salariu, a primit retroactiv salariul pe toate lunile, dar fara sporuri si prime, pentru care a facut de curand recurs.
  Onorariul avocatului? Mic, acesta considerand ca vor castiga fara prea multe infatisari, la cat de cusuta cu ata alba era concedierea, Ceea ce s-a si intamplat!
  q.e.d.

  • 3 derscanu 09/12/2010 la 15:41

   Acesta este un caz fericit. Insa multi oameni amarati nu cunosc legea si nici nu au timp de procese. Multi se resemneaza si accepta prezentul asa cum este.

 3. 4 numarul1 09/12/2010 la 15:44

  Si la patron si la stat lucrurile sunt la fel, esti la mana lor.

 4. 5 Cristina 09/12/2010 la 19:58

  No1, iar asta nu numai in Romania. Tine de cum sunt facuti oamenii.

  Cat despre cei x care asteapta la usa sa-ti ia locul tacand din gura (ca toti de la usa sunt niste supusi, nu vor mai mult, asa cum vrei tu), expresia asta e un loc trist de comun. Pentru ca oameni ca cei care o folosesc sunt trist de comuni.

 5. 6 neinfectat de comunism 09/12/2010 la 23:31

  atunci spui: multumesc pt oportunitate si te duci sa iti oferi serviciile unui alt angajator, nu are rost sa te umilesti in fata unu frustrat ce nu stie cum sa isi motiveze personalul…ailalti 20 ce asteapta sunt mai putini competenti decat tine…de asta stau pe tusa, deci seful pierde la faza asta…

 6. 7 Boogie 11/12/2010 la 00:04

  Din pacate aici asa se intampla. Cei puternici ii domina pe cei mai putin puternici, iar daca nu le convine ii invita sa plece pe motiv ca oricine le poate lua locul. Dar de cele mai multe ori nu oricine le poate lua locul.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

 • 146,954 hits

Urmărește-mă pe Twitter

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: