Schimbarea trecutului

Cum ar fi daca ai putea sa te reintorci in timp si sa schimbi anumite lucruri care sunt gresite? Nu suna tentant?

Si totusi, calatoria in timp desi nu pare a fi posibila nu este chiar asa de imposibila. Cel putin cercetatorii de la Geneva asa cred, doar nu se investeau atatia bani acolo doar asa pentru un mini big-bang.

Oare daca ne intoarcem in trecut si schimbam acel detaliu negativ stim noi sigur ca am ales bine? Daca raul facut depaseste in marime potentialul bine? Caci unii s-au gandit sa se intoarca in trecut si sa il impuste pe Hitler inainte de a face prapadul. Dar privit in realitatea virtuala, un anume Wolf ar fi preluat conducerea si genocidul ar fi fost dublu ca amploare.

Ne intrebam deci, este oare utila schimbarea trecutului? Normal ca intr-o alta varianta a realitatii virtuale Wolf nu ar fi fost lider niciodata ci ar fi ramas un simplu cetatean, iar razboiul ar fi fost impiedicat. Intr-o alta realitate razboi nu ar fi fost iar omenirea ar fi ajuns la stagiul de dezvoltare de acum, cel putin asemanator caci ce avem acum este si o urmare a razboiului, dar stagiul de dezvoltare din 2010 s-ar fi ajuns inca din 1970.

Dar mai sunt si alte posibile variante ale evolutiei lumii fara Hitler si Stalin, insa niciodata nu vom sti daca viata noastra a celor din 2010 ar fi fost mai buna sau nu.

Totusi, avem o dilema oarecum etica. Daca nu ar fi avut loc primul si al doilea razboi mondial noi cei de astazi nu am fi ajuns la acest nivel de dezvoltare, iar drepturile omului nu ar fi fost niciodata puse in aplicare cu adevarat. Si atunci, ne intrebam: oare pentru noi cei din 2010 este bine ca a avut loc cele doua razboaie mondiale? Si daca am sti ca asa este am putea fi fericiti stiind ca fericirea nostra se bazeaza pe tragedia celor din trecut?

Anunțuri

0 Responses to “Schimbarea trecutului”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

  • 143,126 hits

Top click-uri

  • Niciunul

Urmărește-mă pe Twitter

Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: