Teatru vs. film

Pentru ca in ultimul timp am vizionat sute sau chiar mii de filme insa la teatru nu am mai fost din anul 2000, m-a gandit sa astern cateva randuri pe aceasta bucata virtuala de hartie.

De ce filmul a castigat batalia cu teatrul?

In primul rand intr-un film imaginile miscatoare si pline de milioane de variante de culori fac ochiul sa fie hipnotizat. Apoi trebuie sa tinem cont de muzica. Unele filme au avut mare priza la public datorita coloanei sonore, Ultimul Mohican, Titanic, etc.

Intr-un film se poate aborba aproape orice subiect pe cand intr-o piesa de teatru nu. Explozii, urmariri cu masina, trecere rapida de la o scena la alta, si cate si mai cate. Intr-un film se trag zeci de duble pana rezultatul este cel scontat, iar publicul primeste versiunea finisata, pe cand o piesa de teatru este supusa greselilor live, fara a se mai putea retusa ceva.

 

De ce treatru?

Teatrul este adevarata arta a actoriei. Un actor care nu poate  juca teatru nu este actor cu adevarat. Teatrul este una dintre cele mai vechi arte ale omenirii, cu mult inainte de aparitia tablourilor si sculpturilor.

Teatrul este viu, artistii sunt reali ii simti, ii vezi si auzi in real-time, poti chiar sa ii si atingi. In film insa, distanta este enorma iar raceala invaluisete simturile. O piesa de teatru poate capta atentia totala dar nu poate manipula asa cum o face un film prin imagini subniminale si inocularea unor idei si frame.

Reclame

0 Responses to “Teatru vs. film”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

  • 146,954 hits

Urmărește-mă pe Twitter

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: