Cum este vazut Dumnezeu de oameni

Dumnezeu, ca forta suprema, creatoare, este vazut de oameni in trei feluri distincte. S-ar putea sa fie vazut in mult mai multe feluri dar eu voi enumera doar trei, si anume:

 • Atotputernic
 • Inexistent sau nepasator
 • Extraterestru

1. Atotputernic

Dumnezeul atotputernic este vazut in multe feluri, caci existand mii de religii diferite pe Pamant fiecare il vede in felul in care a fost invatat.

Credinta in Dumnezeu este una din cele mai importante si fundamentale doctrine ale omenirii, iar prin prisma credinteti omul poate rabda si accepta multe neajunsuri. Fericirea dincolo de cuvinte se gaseste prin credinta in lucrurile minunate din nevazut. De asemenea cei care cred in Dumnezeu asteapta Judecata de Apoi cand vor fi rasplatiti dupa faptele lor si credinta in Dumnezeu.

Totusi, prin interpretarea neadecvata a credintei, multi oameni sunt zapaciti si violenti, dand nastere la conflicte sangeroase in numele unei religii prost inteleasa.

2. Inexistent sau Nepasator

Pentru cei care cred in evolutie situatia este simpla. Omul a aparut dintr-o greseala, eroare, intamplare. Nimic nu corespunde vreunui plan cosmic, divinitatea este exclusa definitiv, iar omul se plimba besmetic prin lumea cativa ani de zile urmand sa treaca apoi in nefiinta fara vreo speranta de viitor. Totul tine de dorinta de a fi mai bun insa fara un fundament solid acest lucru devine o utopie.

O alta categorie de oameni este reprezentata de cei care cred in existenta unei fiinte atotputernice, care a dat viata tuturor lucrurilor si fiintelor dar care nu se implica activ in univers si toate lucrurile isi urmeaza cursul lor firesc spre evolutie sau autodistrugere.

3. Extraterestru

Dumnezeul vazut de unii ca fiind o fiinta de origine nepamantene, din alta galaxie si mult, mult prea evoluat stiintific si sub alte forme, capabil sa creeze viata pe alte planete, implicit Terra. Dumnezeul extraterestru nu este defapt dumnezeu, dar tinand cont de faptul ca este net superior noua poate fi considerat supranatural.

Orice lucru, fenomen sau actiune pe care nu o putem intelege prin prisma cunostiintelor de care dispunem se numeste supranatural..

Dumnezeu extraterestru promovat prin filmele SF, prin sute si mii de carti de specialitate ezoterica, nu are decat o singura menire: aceia de a discredita credinta simpla a omului in Dumnezeu.

P.S. Fiecare om se va situa in una din aceste categorii, sau asemanatoare. Si fiecare va decide in ceea ce crede, totusi parerea mea este ca atunci cand te aflii la grea incercare nu il vei ruga sa te ajute pe dumnezeu indiferent si nici pe cel extraterestru.

Reclame

6 Responses to “Cum este vazut Dumnezeu de oameni”


 1. 1 Boogie 02/12/2010 la 14:38

  Eu consider ca fac parte din a 2-a categorie, cel de-al doilea paragraf. Sunt de parerea ca Dumnezeu iti da, dar nu iti baga si in traista. Trebuie sa facem si noi ceva pentru binele nostru, nu putem sta numai in asteptarea Lui.

 2. 2 Mihai Likar 02/12/2010 la 20:15

  Dumnezeu este prea diferit de noi ca sa-l intelegem da este Atotputernic

 3. 3 Colorbliss 04/12/2010 la 21:37

  Mihai, de unde stii ca este atotputernic? 🙂
  Eu nu stiu inca unde ma situez. Nu cred ca Dumnezeu este o fiinta, ci mai degraba o forta universala. Da, dincolo de capacitatea noastra de intelegere, cel putin pentru moment.

 4. 4 adriank 06/12/2010 la 19:32

  @derscanu: ai grija cu subiecte deastea ca-ti sare lumea-n cap, asa am patit si eu cand am zis ca, cred intr-o entitate care a creat sau a ajutat la crearea universului, dar care clar nu are nici-o legatura cu noi. a doua parte din a doua categorie descrisa de tine.


 1. 1 Cum este vazut Dumnezeu de oameni - Ziarul toateBlogurile.ro Trackback pe 01/12/2010 la 23:21

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

 • 146,871 hits

Urmărește-mă pe Twitter

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: