Romania tara agricola

Mereu si mereu ne vaitam de efectele crizei economice, insa solutii sunt cu carul. Nu putem sa mai avem industrie usoara, asa este, cine ar putea concura cu China? Nu putem sa facem electronice precum japonezii nici utilaje cum fac nemtii, dar putem face ceva ce facem de mii de ani: agricultura.
Si teren avem cu duiumul, nemuncit, dar avem. Avem sol bun, pamant fertil, oameni muncitori si destepti. Si totusi ceva ne impiedica sa fim granarul lumii, sau mai bine spus gradinarul lumii.

Cine sau ce ne opreste e greu de spus, cert este ca mergem la market si cumparam mere din Grecia cu 5lei in loc sa cumparam mere romanesti cu 2 lei, mult mai bune si mai sanatoase. Nu ne place graul de Romania ci luam de’ala unguresc, si lista este lunga. De multe ori legumele si fructele aduse de afara sunt mult mai scumpe si mult, poate prea mult mai slabe calitativ. Cu toate astea ne facem ca ploua, ca nu conteaza, si mergem pe burta mai departe.
Cateva sute de milioane investite in agricultura si totul s-ar schimba. De ce tot vrem sa fim o tara industrializata si sa murim de foame, cand am putea fi o tara agricola, fara poluare, sanatoasa si prospera?

Reclame

0 Responses to “Romania tara agricola”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

  • 146,871 hits

Urmărește-mă pe Twitter

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: