Cum se faca mamaliga?

Daca va puneti aceasta intrebare, atunci dati-mi voie sa va felicit. Inseamna ca vreti sa mancati sanatos.

Ei bine, va trebuie un ciaun, tuci de fonta smaltuit sau aluminiu. Aveti grija de unde il cumparati, caci pe marginea drumului sunt mai ieftine dar nu sanatoase. Un ciaun de aluminiu poate fi fabricat din aluminiu alimentar sau nu. Iar daca producatorul in spatele curtii de la tara a topit aluminiu la gramada si apoi a turnat forma s-ar putea sa va treziti cu o silicoza de toata frumusetea.

 

Acum ca  am rezolvat problema ciaunului hai sa si gatim. Va trebuie malai, apa si un pic de sare. Se pune ciaunul la foc sau la plita electrica cu apa in el. Apa va fi pusa in functie de cata compozitie vreti sa aveti. Cand apa incepe sa clocoteasca se pune sare alimentara si apoi malaiul se va presara putin cate putin. Nu puneti mult malai deodata caci se fac cocoloase si nu vor fierbe.

Din cand in cand mai mestecati cu un tel sau lingura in ceaun. Nu lasati mamaliga sa se fiarba pana se afuma, ci cum a fiert opriti focul sau tensiunea si rasturnati mamaliga intr-o farfurie lata sau platou.

Ce veti mai manca langa ea e problema vostra. Eu va spun de pe acum: pofta buna!

Anunțuri

0 Responses to “Cum se faca mamaliga?”



  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s




Arhive

Categorii

Blog Stats

  • 131,239 hits

Urmărește-mă pe Twitter


%d blogeri au apreciat asta: