Nu toti cateii ajung in Rai

Traim intr-o lume in care nimic nu mai corespunde nevoilor umane. Si chiar daca ceva a mai ramas din farama de umanitate, cu siguranta va fi distrusa in viitor.
Daca in urma cu sute de ani, saracia si exploatarea omului de catre om facea viata imposibila, astazi lucrurile stau tot cam asa, insa intr-un mod mult mai subtil. Sclavia a capatat noi forme, mai subtile, mai de finete. Si cum oare poti inrobi un om cel mai bine decat facandu-l sa se simta liber in lanturile sale?
In Evul Mediu, in perioada cand viata era foarte amara, la propiu, cei mai multi oameni isi puneau nadejdea in viata de dupa moarte, caci macar acolo sperau ei sa fie mai bine. In timpurile noastre, robia oarecum placuta ne facem sa dorim mai mult, insa ne face sa dorim mai mult AICI, in lumea asta. Diferenta intre vechime si actual este ca cei de atunci aveau nevoie sa creada in Rai, cei de astazi vor sa transforme lumea noastra in Rai.
Cum insa istoria ne-a demonstrat faptul ca rautatea omului nu va fi inlaturata niciodata din lumea noastra, nici Raiul nu va putea fi gasit aici. Raiul, asa cum este prezentat in Biblie, nu este ceva omenesc, ci divin pentru uman. Iar impresia ca toti vor ajunge in Rai nu este decat o amagire sofisticata a mintilor ametite a pacatosilor.

Ferice de cei ce isi spala hainele, ca sa aiba drept la pomul vietii si sa intre pe porti in cetate!

Afara sunt cainii, vrajitorii, curvarii, ucigasii, inchinatorii la idoli si oricine iubeste minciuna si traieste in minciuna! Apocalipsa cap.22, vers 14,15

Reclame

0 Responses to “Nu toti cateii ajung in Rai”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

  • 144,485 hits

Top click-uri

  • Niciunul

Urmărește-mă pe Twitter

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: