Halloween sarbatoarea groazei

Pentru ca majoritatea sarbatorilor erau frumoase, trebuia inventat ceva care sa fie in contrast. Asa a aparut Halloween.

In trecut si Craciunul era o sarbatoare a ororilor, cand procesiuni mari se efectuau pe strazile oraselor, unde participantii imbibati de alcool defilau dezbracati complect intr-o promenada a desfraului. Apoi, acest dezmat pagan si antisocial a fost interzis iar sarbatoarea a catapat valente crestine. Dupa zeci de ani, Craciunul era deja o sarbatoare frumoasa si impodobita.

Oamenii de sarbatori se intalnesc unii cu altii, mananca bine se distreaza. Unii se imbata ca porcii stricand tot ce putea fi frumos, dar chiar si acest aspect nu poate umbri frumusetea sarbatorilor de iarna. Halloween-ul a prins un culoar disponibil, tocmai pentru cei care nu cred in frumusetea sarbatorilor socialo-crestine. De ziua spiritelor, caci asa numesc ei Halloween-ul, participantii se mascheaza in tot felul de animale, vampiri, fantome, cranii, incearca sa se sperie unii pe altii pentru a testa noi senzatii tari.

Copiilor intoxicati de la desenele animate cu tot felul de monstrii si fantome, sarbatoarea de Halloween le place nespus de mult. De fapt, o societate care nu respecta frumosul si naturalul, care promoveaza ocultismul si anormalitatea, va ajunge sa tanjeasca si sa planga cu lacrimi amare dupa tot ceea ce au avut candva dar nu au apreciat. Intocmai ca omul care nu apreciaza valorea celui de langa el decat atunci cand nu mai exista.

Reclame

0 Responses to “Halloween sarbatoarea groazei”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

  • 144,562 hits

Urmărește-mă pe Twitter

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: