Cum a aparut pomana mortilor?

Scris sub forma de pamflet, …oare?   Cititi si rumegati cu atentie!

Pe vremea cand paganii se numeau credinciosi, si crestinii erau numiti secta, acum 1700 de ani, pomana era ceva obisnuit in lumea religioasa a acelei epoci. De fapt era ceva vechi, de sute de ani.

In zilele noastre multi dintre noi credem ca pomana este ceva crestinesc. Mare eroare! Curata greseala! Un fel de UPS!!! Crstinismul asa cum il vedem astazi este ceva ce se aseamana cu ceea ce credeau si faceau paganii, doar ca unele nume si obiecte au fost schimbate. Astfel Dumnezeu a luat locul lui Zeus, iar sfintii sunt in locul zeilor mai mici. Diferite obiecte de cult au fost schimbate, insa sa nu credeti ca lumanarea…nu! Lumanari foloseau si paganii la templu.

In timpul Evului Mediu, Biserica prin Inchizitie si nu numai, au ars pe rug atat de multi oameni incat putem compara aceste evenimente foarte bine cu ceea ce faceau paganii pe vremuri. Leii in arenele romane au fost inlocuiti cu arderea pe rug. Ar fi normal sa ne intrebam ce este mai rau: Crestinismul salbatic sau paganismul social? Caci ceea ce avem noi astazi pe post de Biserici Crestine nu este decat o contopire a paganismului cu crestinismul, lucru intamplat in anii 300D.H.

Asa ca pentru cei care inca inghit galusca oferita subtil cu unele ocazii sau grosolan in anumite momente, cum ca pomana este ceva crestin…ar fi cazul sa isi revizuiasca credinta. Pomana nu este ceva tipic crestinesc, asa cum Romania nu este o tara crestina de 2000 de ani, cum se lauda si se bat cu pumnul in piept niste idioti care nu au deschis vreo carte de istorie in viata lor. Daca pomana este ceva normal si bun de facut in credinta crestina nu sunt eu in masura sa ma pronunt, insa un lucru este cert. Acest ritual nu isi are radacina in crestinism.

Reclame

0 Responses to “Cum a aparut pomana mortilor?”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

  • 144,562 hits

Urmărește-mă pe Twitter

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: