Femeia care devine femeie

Multe femei nici nu vor sa auda de copii. Statutul de mamica li se pare ceva anormal, ceva care le blocheaza viata si le ingradeste libertatea.

Specialistii considera ca o femeie nu este matura ca fiinta pana nu devine mama. Atunci cand o femeie este singura sau cu un barbat, dar fara copii, desi totul pare O.K. ceva lipseste. Femeia poate ca nu realizeaza acest aspect, insa ea devine de multe ori irascibila, fara pofta de viata, greoaie in gandire, efecte puse de obicei pe seama ciclului. Insa ciclul menstrual nu este intotdeauna singurul vinovat de starile depresive si lipsa de vlaga.

Femeia a fost creata cu cacapacitatea de a aduce viata pe lume. Toate mecanismele acestui proces fac parte din constitutia fizica, intelectuala, emotionala…a femeii. O femeie nu poate nega ceea ce este: purtatoare de viata. Faptul, ca Femeia a primit aceasta responsabilitate ar trebui sa ii confere incredere si demnitate, insa din pacate nu mereu se intampla asa. Iar femeile care nu isi doresc copii sau nu isi accepta aceasta calitate nu vor fi fericite niciodata, ci depresive si fara nici un chef de viata.

O femeie devine femeie in momentul cand devine mama

Desi in societatea noastra corupta se spune ca femeia devine femeie dupa ce isi pierde virginitatea, adevarul este ca femeia devine femeie abia atunci cand naste si isi accepta statutul de mama, impreuna cu toate responsabilitatile aceste „meserii”

Cand femeia isi preia roul de mama, in interiorul ei se petrec mai multe schimbari. Schimbarile fiziologice au aparut din timpul sarcinii, insa cele afective si mentale incep sa se dezvolte atunci cand femeia mama incepe sa gandesca nu doar pentru ea ci si pentru copilul ei. Din acel moment mama nu este doar „EU”, ci „EU si COPILUL MEU„. Acesta este nivelul femeii adevarate, a acelei femei care isi accepta valoarea si calitatea de mama cu responsabilitati cu tot.

Reclame

0 Responses to “Femeia care devine femeie”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

  • 146,841 hits

Urmărește-mă pe Twitter

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: