Falimentul imobiliar

Toti cei care au mizat pe afacerile banoase din imobiliare au pierdut incepnad cu 2008. De cand a venit criza pretul caselor si terenurilor au scazut iar multi dezvoltatori si oportunisti au ajuns pe minus.

Avalansa de scumpiri a inceput cu 2002 cand multi oameni dar si firme au inceput sa cumpere terenuri si case. Pentru un simplu teren cumparat in 2002 cu un pret, castigul era de trei ori in cazul vanzarii in 2004. Si asa a inceput totul.

Cresterea preturilor in imobiliare a imbogatit nespus de mult pe unii si a facut imposibila cumpararea de locuinte pentru marea majoritate a romanilor. Case din ce in ce mai mari si frumoase au inceput sa se construiasca, totul mizand pe crestere nevoilor dar si a preturilor. Dezvoltatorii nu aveau cum sa piarda: o casa construita in 2005 cu un pret era vanduta cel putin triplu in 2007, adica dupa doar doi ani. Nici clientii nu lipseau, caci tot omul gandea cam asa: „daca nu cumpar acum la pretul actual, peste doi ani va fi triplu.”. Si multi au facut rate la banci pentru a isi cumpara o casuta, vila mai exact. Si platesc bancilor ani de zile, iar cei care nu mai pot plati vor avea probleme.

Cresterea preturilor si tot ce a determinat acest lucru a facut ca economia sa creasca extraordinar. Astfel in 2007/2008, economia Romaniei era una cu mari sperante de viitor, sperante apreciate chiar de tarile UE. Mai mult chiar, la inceputul lui 2008, in Romania munceau peste 25.000 de straini, cu sau fara forme legale.

Din momentul in care criza a venit si in Romania, si isteria generala a declansat blocarea creditelor bancare, tot ce inseamna constructii si imobiliare a intrat in colaps. Constructiile a insemnat locuri de munca, chiar foarte multe locuri de munca, zeci de milioane de euro din vanzarile materialelor de constructii si finisaje, etc. Toti acesti bani, TVA, impozit pe profit, impozit pe salarii, ajungeau la bugetul de stat, un buget care acum, este foarte sarac datorita blocajului constructiilor.

Reclame

0 Responses to “Falimentul imobiliar”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

  • 144,485 hits

Top click-uri

  • Niciunul

Urmărește-mă pe Twitter

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: