Tot ce este nou este scump

Cand a aparut prima data televizorul color costa enorm de mult. Atat de mult incat foarte putini oameni si-au cumparat unul. Apoi, incet, incet, televizoarele color s-au ieftinit. S-au ieftinit pentru ca au inceput sa apara mai multe firme producatoare. Si cu cat concurenta este mai mare cu atat preturile mai scad.

Sa luam alt exemplu: telefonul mobil. Primele telefoane au fost foarte scumpe. Atat terminalul cat si convorbirea. Usor, usor, concurenta a facut ca acest produs sa se ieftinesca. Bineinteles ca aceste ieftiniri nu au venit peste noapte, ci in intr-un timp mai indelungat.

La primele telefoane mobile functionalitatile erau atat de limitate incat nu aveau nici SMS. Apoi au inceput cu diferite melodii de bazzer, cu imagini simple, apoi cu imagini color si sunete mono si polifonice, pentru ca revelatia sa inceapa cu camerele foto incorporate. Primele camere foto incorporate in telefonul mobil erau atat de slabe incat de multe ori nici nu se distingea bine continutul unei fotografii. Apoi totul s-a schimbat, iar astazi avem camere foto integrate de o calitate exceptionala. Plus ca telefonul mobil va ajunge in viitor sa detina functii apropiate unui laptop.

Dar de ce totul a mers in etape? De ce de la 0,3 MP nu s-a sarit direct la 8MP? Ei bine, acest lucru este o taina. De fapt nu prea este taina, caci e la mintea cocosului. De ce sa nu aduca firmele producatoare in fiecare an ceva nou? Astfel banii vor veni mereu, nu?

Lasă un comentariu