La granita dintre tehnologie si saracie

Traim in secolul revolutiei tehnologice, sau poate la apogeul ei. Cu toate astea saracia nu a disparut din lumea noastra.

Saracia nu a disparut niciodata din lume si nici nu va disparea vreodata. Dar cu cat tehnologia avanseaza mai mult, cu cat devina mai accesibila majoritatii oamenilor, cu atat saracia altora se vede mai accentua. Ca intr-o imagine, poza, unii sunt negativul iar altii pozitivul. Si pozitivul ar fi latura bogata a lumii, iar negativul cea saraca.

Tehnologia, ca dovada a civilizatiei si educatiei unei lumi, aduce de obicei un plus de bine. Cateodata insa, tragedia unor oameni devine si mai coplesitoare datorita intr-un fel, existentei tehnologiei. Sa luam cazul unei familii de oameni mai saraci, adica asa cum este marea majoritate a romanilor. Si in aceasta familie, fericita pana la un punct, intervine dezastrul: copilul lor ale leucemie. Dar exista speranta. La o clinica din Elvetia, totul s-ar rezolva, insa costa 200.000 de euro. Iar acesti bani lipsesc din bugetul familei. Si in disperare, aceasta familie vinde tot ce poseda, dar tot nu strange suma necesara. Se duce la televiziuni, la presa, la companii de publicitate, la primarie, la fundatii, peste tot. Insa, un lucru devine cert pe zi ce trece. Situatia ei nu este singulara. Sunt inca alte mii de oameni sarmani, care la fel ca si ei au nevoie disperata de bani pentru o interventie medicala. Si mai sunt si teparii, care se folosesc de scenarii fictive, dramatice, pentru a incasa ceva bani. Si timpul trece, si trece….si viata copilasului se stinge……..La un pas de tehnologie, la un pas de viata, doar la un pas.

Daca nu ar fi existat tehnologia, posibilitatea rezolvarii, era altceva. Era soarta, destinul, hazardul, asa a dorit Cel de sus. Dar sa fii langa, sa vezi granita cu ochii, insa sa nu te poti bucura de un dincolo splendid, sa stii ca exista sansa salvarii copilului tau, si sa nu poti face nimic…….Doamne ce tragedie!

sursa imagine

Reclame

0 Responses to “La granita dintre tehnologie si saracie”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

  • 146,871 hits

Urmărește-mă pe Twitter

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: