Caini sau copii

Vad multe prsoane, chiar si pe bloguri, care sunt foarte revoltate de situatia cainilor maidanezi. Nici nu vor sa auda de faptul ca un caine a fost lovit de o masina, sau ca un caine a fost batut de un om.

Insa pe aceste persoane nu le vad revoltate in nici un fel de faptul ca zilnic copii abandonati sunt pe strada, sau mai bine spus prin canale. Nu ii vad revoltati cand un copil este ucis sau violat. Dar sar in sus ca arsi daca este vorba de un caine.

Chiar nu inteleg acest gen de comportament. Sa fie cainii mai de pret decat oamenii? Sa fiu eu cel care nu pot gandi la mai mult, e ceva in neregula cu mine? Oare un caine este mai de pret de cat un om? Sau daca as fi pus in situatia dificila de a alege intre un caine si un copil….

Respectul crescand pentru animale este un lucru foarte bun, dovedeste omenie. Dar cand acest lucru este in defavoarea unui copil, defineste egoism. Caci doar o presoana egoista poate iubi un caine mai mult decat un copil. Am cunoscut o doamna, nu merita titulatura de doamna, dar in fine. Si aceasta doamna avea 4 caini, micuti si dragalasi. Ii tinea in apartamentul ei cu doua camere. Si ii ingrija asa de bine, incat iti venea sa respecti mai ceva. Insa, am intrebat-o: „dar un copil nu ati vrut sa infiati?” Si ea mi-a raspuns: „Nici cand traia sotul meu, Dumnezeu sa-l ierte, nu am vrut copii. Copii sunt o povara, dar cu cainii ma inteleg mai bine.” Si avea dreptate din acest punct de vedere.

Cainii nu cer prea mult, mancare si sa te joci un pic cu ei. Copiii insa, ei au nevoi mai complexe, iar egoismul, cel care se opune sacrificiului, altruismului, i-a interzis sa aiba copii. Trist, adevarat, real…in lumea noastra.

Reclame

0 Responses to “Caini sau copii”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

  • 146,841 hits

Urmărește-mă pe Twitter

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: