Nu mai citeste nimeni carti

Daca suntem o societate aproape ideala, si spun acest lucru comparativ cu istoria omenirii, acest fapt se datoreaza in special cartilor.

O societate aproape ideala. Pana acum cateva zeci de ani drepturile omului erau o simpla utopie, ba mai mult, au existat generatii intregi care nici nu puteau gandi la egalitate intre oameni. Sclavia, persecutiile, exploatarea maselor, au facut ca in istorie, lumea noastra sa fie o lume uitata de Dumnezeu. De fapt nu Dumnezeu a uitat de lume, ci lumea de Dumnezeu. A venit insa si zorii diminetii, cand odata cu aparitia tiparului, gandurile si ideile au fost asezate pe hartie. Usor, usor, lumea noastra a inceput sa se ridice din cenusa rusinii si ignorantei, iar astazi avem ceea ce vedem.
Din pacate, nu toata lumea beneficiaza de ceea ce avem noi. Daca ne comparam cu unele tari bogate…ne vom plange de saracia din mijlocul nostru. Daca ne comparam cu tari amarate, gen Sudan, Angola, Cambogia….vom descoperi cat de buna este societatea noastra actuala. Este normal sa vrem mai mult, dar in acelasi timp trebuie sa intelegem si faptul ca sunt multi altii mai rau decat noi. Si pana la punctul de a visa la mai bine, uitandu-ne in trecut vedem ca ziua de azi ne aduce ceea ce nici nu au visat stra-stramosii nostrii.

Acest fapt se datoreaza in special cartilor. Din carti au invatat toti oamenii mari din ultima suta de ani. Din carti s-au documentat cei ce au dezvoltat automobilele, avioanele, telefoanele, internetul, medicina moderna, sistemul educational, justitia, etc…Cartea a facut acest lucru posibil.

Acum insa, se vede o indepartare accelerata de la banala si simpla carte. Toti se concentreaza pe internet, si tv. Dar oare cartea, singura care a facut diferenta intre o lume civilizata si o lume haotica, daca nu va mai fi citita in viitor, ce se va intampla cu lumea noastra?

0 Responses to “Nu mai citeste nimeni carti”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

  • 142,853 hits

Urmărește-mă pe Twitter

Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: