Ingeri printre oameni

Multi oameni vorbesc de ingeri. Foarte multi ingeri vorbesc de oameni. Dar si oameni au calitatile ingerilor, cand doresc sa fie oameni.

Ce defineste un om care vrea sa fie inger? Altruismul, facerea de bine dezinteresata. Sfatul bun, la timpul potrivit.

Intalnesti un om bolnav de cancer, pe care toti ceilalti il evita, chiar si prietenii. Persoana bolnava sufera in tacere, nimeni nu ii cunoaste suferinta, dorinta ascunsa a sufletului. Si merge aiurea prin locurile cunoscute, spearand sa se intample ceva, un miracol, o minune. Zi de zi oameni mor, nu este ceva nou. Zi de zi procesul viata-moarte continua. Si orice om este sau devine convins de faptul ca intr-o zi el va urma, sa moara.

Tragedia lumii noastre, tragedia in sine, nu este faptul ca murim, ci faptul ca o facem singuri. Pentru un bolnav de cancer, care este deja convins de ce va urma, singurul lucru ce il poate face fericit in acele clipe este intelegerea, dragostea, rspectul altor oameni. Si de multe ori, nu este nimeni care sa aline suferinta muribundului. Iar daca se gaseste cineva, acesta este un inger, un inger uman.

Copii salvati de un oarecare din incendiu, femeia salvata din mana unor talhari, salvata de un necunoscut, cadou primit anonim de un sarman, toate sunt fapte facute de oameni, oameni cu calitati de ingeri. Iar ingerii adevarati vad ca exista si oameni asemeni lor in privinta bunatatii neconditionate, fapt ce inseamna ca mai exista speranta pentru omenire.

Reclame

0 Responses to “Ingeri printre oameni”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

  • 146,841 hits

Urmărește-mă pe Twitter

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: