Pe cine sa salvezi mai intai?

Dilemele Salvatorilor

Prin autobuzul contorsionat, oamenii făceau semne disperate să-i scoată de sub fiare. „M-a dat peste cap o persoană care ne tot făcea semn să o scoatem de sub fierătanii, şi noi, pur şi simplu, nu puteam. Şi ţipa, şi ne gândeam că, dacă ne băgăm să ridicăm zona aia de fierătanii de peste picioarele ei, o să le facem rău altora”, adaugă militarul. sursa: Evenimentul zilei

Cand esti pus intr-o astfel de situatie, cand trebuie sa salvezi oameni de sub daramaturi sau dintre fiarele contorsionate trebuie sa gandesti si sa vezi lucrurile in ansamblu.

In urma unui accident sau cutremur, victimele, ranitii pot fi acoperiti de diferite obiecte. Iar ridicarea pripita a obiectelor pot afecta alti accidentati. Sa luam un exemplu simplu. A cazut plafonul unui magazin. Acesta nu cade intreg ci bucati. In caderea lui angreneaza diverse alte obiecte. Mai multi raniti zac sub diferite obiecte grele. Unii sufera mai mult altii mai putin. Dar toti trebuiesc scosi de acolo. Dilema este: pe cine sa scoti mai intai?

Ei bine in mod normal ar trebui salvati cei care sunt raniti foarte grav. Dar nu mereu se poate. Unele obiecte pot fi foarte grele si mari, atat de mari incat sub ele sa fie prinsi mai multi oameni. Si daca se ridica ditr-o parte, pentru a scoate o persoana ranita grav se poate aduce rani altei persoane, care se afla la capatul celalalt al obiectului.

Aceiasi dilema au avut-o si salvatorii accidentatilor din autobuzul rasturnat in prapastia de la Tulcea.

Reclame

0 Responses to “Pe cine sa salvezi mai intai?”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

  • 146,871 hits

Urmărește-mă pe Twitter

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: