Ce este Jihadul?

Jihad (ǧihād جهاد) sau Djihad este un cuvânt de origine arabă, din rădăcina jahada, care înseamna „a (se) lupta, a se strădui, a se zbate“. O definiție improprie, care a ajuns însă să înlocuiască semnificația originară, este aceea de „război sfânt“, împrumutată din vocabularul cruciaților.

Sensul fundamental al cuvântului este străduința musulmanului în particular și a comunității musulmane în general de a extinde calitativ sau cantitativ religia islamică, modul ei de viață individuală și organizarea socială care decurge din ea.

Astfel musulmanii înteleg prin Jihad folosirea tuturor energiilor și resurselor pentru a urma sistemul islamic de viață, pentru a obține favoarea lui Allah. Este un proces continuu. În prima sa faza un musulman învață să-și controleze propriile sale dorințe și intenții rele. Acest Jihad este înăuntrul ființei si este baza Jihadului profund, adică aducerea Maruf (dreptății) și înlăturarea Munkar (răului) din viață și din societate. sursa Wikipedia

……………………………………………………………………………………………….

Ce spun islamistii despre Jihad?
In pofida perceptiei destul de largi ca islamul s-a raspandit prin razboi si cucerire, cand ‘jihad’ inseamna razboi sfant, acesta este prin defintie razboi de aparare, avand ca scop inlaturarea persecutiei, si nu raspandira islamului. Islamul respecta libera alegere a omului si nimeni nu poate fi fortat sa se converteasca la Islam, desi se asteapta ca o persoana se recunoasca adevarul din Coran si nu mai poate reveni la religia anterioara odata ce s-a convertit la islam. Cetatenii crestini sau evrei se bucura de protectia statului musulman si au dreptul sa-si practice religia, dar au statut de tolerati, au mai putine drepturi si trebuie sa plateasca o taxa speciala. Totusi, ei nu sunt obligati sa participe la razboiul sfant (care este obligatoriu pentru toti musulmanii de sex masculin). Deasemnea, ne-musulmanii nu pot incerca sa converteasca musulmani la religia lor, acest lucru fiind interzis si in zilele noastre intr-un numar mare de tari islamice.

Islamul este religia pacii si a tolerantei (islam se traduce ca ‘pace’ si ‘supunere fata de Dumnezeu’ din araba). Crima este una din marile pacate. Profetul Mahomed spunea ca ucigasii vor fi pedepsiti cu focul Iadului. Musulmanii sunt incurajati sa fie atenti si cu animalele. Profetul Mahomed a spus: O femeie a fost pedepsita pentru ca a tinut inchisa in casa ei o pisica si nu i-a dat de mancare. Pisica a murit din aceasta cauza. Acum acea femeie este chinuita in Iad. In dreptul Islamic si in alte texte islamice distrugerea caselor si propietatilor, incitarea la acte de violenta, mutilarea oamenilor nevinovati sunt considerate acte strict interzise. sursa islam-adc.ro

Reclame

0 Responses to “Ce este Jihadul?”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

  • 146,841 hits

Urmărește-mă pe Twitter

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: