Angina pectorala

Angina pectorala este durerea aparuta la nivelul toracelui. Aceasta se manifesta in centrul toracelui, alteori mergand spre membrul superior stang, catre gat sau catre abdomen. Durerea este asemanata cu senzatia unei constractii toracice puternice in piept. Acest lucru se intampla datorita faptului ca inima nu primeste suficient sange cu oxigen.
Durerea poate fi confundata cu o indigestie din cauza asocierii cu senzatia de arsura retrosternala. Apare la efort si dispare la repaus.
Durerea dureaza cel mult cinci minute. In cazul in care dureaza mai mult si este de natura cardiaca, ea poate fi consecinta unui infarct miocardic.
Durerea poate fi provocata si de alte circumstante, ca: expunerea la frig, o masa bogata, actul sexual, o emotie puternica.
Alte simptome care mai pot aparea sunt tulburari de vedere, anxietate, transpiratii reci, stare de oboseala, dar ele nu sunt semne specifice.
Aparitia anginei este mai probabila in cazul coexistentei urmatorilor factori: membrii din familie care au avut boli cardiace, fumatul, obezitatea, hipertensiunea arteriala, hipercolesterolemia sau alte tulburari ale metabolismului grasimilor.
Sfaturi pentru cei suferinzi de angina pectorala

Odihna dupa servirea mesei. Se vor evita mesele copioase si dupa fiecare masa bolnavul va sta in repaus 60  minute. Se vor evita grasimile bogate in acizi grasi sa­turati (de origine animala), ciocolate, dulciuri, grasimi. Se va evita constipatia, prin supozitoare cu gliceri­na.
Se va inceta administrarea de pilule anticonceptionale.
In cazul aparitiei crizei de angina noaptea este nevoie de corectarea pozitiei corpului, prin pastrarea capului sau a toracelui mai ridicat.
Riscul de infarct miocardic si de angina instabila este redus semnificativ in urma administrarii aspirinei luate la recomandrea medicului.
Incetarea fumatului. Aparitia crizelor de angina este influentata negativ de prezenta nicotinei.

sursa imagine: buzzle.com

0 Responses to “Angina pectorala”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

  • 142,852 hits

Urmărește-mă pe Twitter

Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: