Valoarea unui om

Exista un proverb vechi care spune: :”Haina face pe om.” La fel ca si in vechime, si in zilele noastre este la fel. Oriunde ai merge, in functie de ce imbracaminte porti, vei fi apreciat mai mult sau mai putin.
In societatea noastra, moderna, sunt catea criterii in functie de care un om este apreciat: statutul social, etnie, sex, religie, frumusete, intelect, apartenenta la ceva.
Frumusetea ar fi printre cele mai importante, cel putin pentru prima vedere (impresie). Aprecierea si stabilirea valorii unui om se realizeaza in etape, plecand de la primul contact..
haina, foarte importanta  la primul contact. Ochii vad haina.
statutul social, masina cu care ai venit, ce haina porti, ce parfum folosesti, ce ceas ai la mana, bijuterii, etc.
frumusetea in functie de standardele zonei.
-apoi, dupa dialogul preliminar si schimbul de amabilitati, motivele vizitei, diferite povesti, incepe sa fii clasificat i functie de sex, etnie, religie. Pot fi oameni misogini, rasisti, intoleranti religiosi, sau alte alea.
V.I.P.
-VIP-urile sunt intotdeauna apreciate, chiar daca unle in viata personala sunt niste lichele ordinare sau pramatii nenorocite. Sa iei masa cu un VIP este un lucru mare, despre care ai ce povesti, sau chiar sa te lauzi.
Rangul social– foarte important. Exista un dispret general fata de cei inferiori statutului nostru social. V0i lua un exemplu, fara sa zignesc pe cineva. Tu mare avocat, nu poti manca la ceiasi masa cu un santierist, sau cu femeia de serviciu. Iti scade valoarea. Dar in acelasi timp, daca cineva superior ca statut social te invita la masa este o onoare pentru tine.  Acest aspect este bine subliniat de proverbul : „cine se aseamana se aduna„.
Nu privi la fata omului!
Nu intotdeauna infatisearea fizica sau imbracamintea ne ajuta in a aprecia corespunzator o persoana. Se intampla ca prima impresie sa fie total gresita si doar timpul sa ajuta la descoperirea adevarului. Caracterul unui om nu consta nici in haine, nici in frumusete, nici in banii din buzunar. „Prietenul la nevoie se cunoaste„. Degeaba prietenii si cunostiintele noastre sunt de rang inalt daca atunci cand ai cea mai mare nivoie de ajutor iti vor inchide usa in nas, sau iti vor inchide telefonul, cica au ramas fara baterie.
Esti om cu mine sunt om cu tine.” desi suna a parolism, este poate cea mai buna solutie in alegerea prietenilor.

Valoarea unui om consta in ceea ce face el pentru altii.

O  persoana poate avea o companie de miliarde de euro, 1000 de BMW in curtea palatului, zece insule proprietate, mii si mii de cunostiinte, dar daca le tine pentru el, e degeaba. A te bucura de unul singur de anumite bunuri, este doar egoism, iar la un moment dat nu va fi multumit, cu nimic.

Reclame

0 Responses to “Valoarea unui om”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

  • 146,871 hits

Urmărește-mă pe Twitter

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: