Zacusca vinete

Zacusca de vinete:
  8 kg de vinete,
1 kg de ceapa,

2 kg de ardei gras,
2 kg de rosii,
1 litru de ulei, sare,
foi de dafin
piper boabe dupa gust.
Se coc vinetele si gogosarii, se curata de coaja si se dau prin masina de tocat. Se curata ceapa si se taie marunt. Se curata rosiile de coaja si se taie marunt. Ingredientele se aseaza intr-o cratita mare si peste ele se pune uleiul. Cand incepe sa fiarba, se adauga sarea, foile de dafin si piperul boabe. Dupa ce au fiert legumele, cratita se pune 5 minute in cuptor si se lasa sa scada. Preparatul obtinut se pune in borcane (cat este cald), iar borcanele sunt bagate in cuptorul incins, dar cu focul inchis. Dupa ce compozitia din borcane a prins putina coaja, se scot borcanele si se inchid ermetic.
Nota: ar mai fi o solutie: cumpararea ei din magazin.

Anunțuri

0 Responses to “Zacusca vinete”



  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s




Arhive

Categorii

Blog Stats

  • 134,799 hits

Urmărește-mă pe Twitter


%d blogeri au apreciat asta: