Mama principala persoana pentru un copil


Mama reprezinta cel mai important aspect din viata unui copil. Cea mai draga persoana, cea care povatuieste, invata, ajuta, alina, iubeste.
Mama este de departe cea mai iubita fiinta de pe pamant. Orice femeie este in primul rand o mama, si orice om de pe aceasta planeta are o mama.
Mama este cantata, citita in zeci de poezii, laudata, insa foarte rar apreciata asa cum se cuvine. O mentalitate gresita apasa asupra mamei. Ea este privita de multi ca si cand nu isi face decat datoria si atat.  Este adevarat ca ea are capacitatea de a procrea, de a iubi, lucru imposibil barbatului. Insa un pic de apreciere nu ar strica din partea lui. Mai grav este ca, in multe cazuri, copiii odata crescuti mari uita de mama lor. Isi fauresc propiile familii, au obligatiile lor, servicii, copiii lor, si uita de batrana lor mama, mama ce i-a facut ceea ce sunt ei astazi.
Excluzand mamele denaturate, care isi abandoneaza copiii, sau care in loc sa ii iubeasca si sa ii educe, face orice altceva, doar sa scape de ei, fuge de responsabilitati, le place sa mearga creanga.
Ramane ziua de 8Martie, o zi in cinstea femeii, dar mai frumos ar fi in cinstea MAMEI. Fiinta calauzitoare a copilariei, finta care ne-a iubit mai presus de placerile ei, de dorintele ei, care a inlocuit somnul noptii cu statul la capataiul copilului bolnav, cea care s-a bucurat odata cu realizarile primilor pasi, cu prima nota de la scoala, cu primul esec, cu bucuria din ochisorii mici si nevinovat, cu lacrimile amare ale unuei deceptionari tragice.
Mama….., si cate as mai avea de spus!

 

Reclame

0 Responses to “Mama principala persoana pentru un copil”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

  • 146,954 hits

Urmărește-mă pe Twitter

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: