Sa fiu mandru de tara mea

As vrea sa fiu mandru de Romania, de faptul ca sunt roman. As vrea sa avem si noi ceva care sa functioneze bine, foarte bine.

Fie educatia, unde copii sa invete cu adevarat, in conditii adecvate, cu profesori etalon, fara sa fie batuti in scoli, fara sa treaca clasa pe ochi frumosi. Scoala sa fie a doua casa pentru copii, iar apoi cand merg mai departe la licee sau facultati, statul sa le asigure totul.

Sau sa fie curatenia, sa traiesc intr-o tara curata, atat de curata incat elvetienii sa ne invidieze. Cetatenii sa fie disciplinati sa nu arunce gunoaie oriunde, sa isi faca curat in fata casei. Parcurii frumoase in fiecare cartier……sa fim tara cu cele mai multe, cele mai frumoase si cele mai ingrijite parcuri.

Sau poate sanatatea sa exceleze. Sa mergi la spital „cu placere”. Sa nu trebuiasca sa iti cumperi singur seringi, medicamente….Sa nu te puna pe lista de asteptare pana nu bagi mana adanc in buzunar. Sa fie un sistem functional cu adevarat.

Sau poate siguranta cetateanului sa exceleze. Sa nu iti fie frica sa mergi la 2 noaptea prin oras. Sa nu te astepte cineva la colt de strada cu un briceag in mana. Politia sa puna cu botul pe labe orice infractor, fie mic sau mare. Politistul sa nu intinda mana spre a se manji, iar coruptia sa fie doar o amintire trista.

Cand macar una din acestea vor fi indeplinite voi fi mandru ca sunt roman. Pana atunci doar visez la asta, caci in momentul de fata nu ne putem „lauda” decat cu infractionalitate si coruptie.

Reclame

2 Responses to “Sa fiu mandru de tara mea”


  1. 1 Mihai Likar 02/09/2010 la 19:32

    tara e frumoasa dar pacat ca e locuita vorba cuiva…in sanatate s-ar putea face multe,la fel si cu parcurile dar e nevoie ca statul sa aiba bani iar banii acum se duc pe contracte grase cu statul facute de rudele si prietenii politicienilor…pe partea de educatie siguranta si curatenie cred ca e mai greu de schimbat pentru ca trebuie sa se schimbe oamenii si asta se va intampla odata cu trecerea actualei generatii:D:D

  2. 2 derscanu 02/09/2010 la 19:46

    Curatenia se rezova. Pune amenzi usturatoare si gata. Cui ii convine sa plateasca cateva sute sau mii de lei pentru o hartie aruncata aiurea?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

  • 144,486 hits

Top click-uri

  • Niciunul

Urmărește-mă pe Twitter

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: