Viitorul nu suna roz

Daca cine crede ca am scapat sau vom scapa de criza in viitorul apropiat, se inseala. Criza a dus la inchiderea multor fabrici, si implicit la scaderea banilor colectati la bugetul de stat. O parte a polulatiei a resimtit direct efectele crizei, altii urmeaza sa le simta incepand cu iarna aceasta.

Economie slaba, bani de returnat anual care „binefacatorul” strain, situatia nu poate fi roz. Am inteles ca Romania trebuie sa plateasca doar dobanda banilor imprumutati de afara undeva la 1 milion de euro lunar. O multime de bani daca stam sa ne gandim ca nu prea mai producem nimic, ca salarii bugetarilor trebuies acordate, pensii la fel, ajutoare sociale, asfaltari, investitii mai serioase sau nu….

Cert este ca statul nu mai are bani, si cu fiecare zi ce trece banii se subtiaza. Si atunci, unde va umbla Statul pentru a isi reveni, sau mai bine spus pentru a tine linia de plutire? La pensii, bugetari, si la mamutii economici. Firmele deja sunt puse la zid de taxe si impozite, desi este  loc de mariri si aici, ca vorba aia: unde ai pus 15, pui si 16.

Pensionarii vor avea pensii subtiate prin impozitarea lor care va fi din ce in ce mai mare. Cazurile sociale la fel, insa bugetarii, e…cu ei este o problema. Pai nu poti sa mai scazi prea mult, caci avem nevoie de medici, profesori, politisti, pompieri, etc intregi nu rupti de foame. Caci fara nu se poate. Si atunci? Simplu. Li se va ingreuna norma de munca, orele peste program nu vor mai fi platite, ii va face in asa fel incat singuri vor demisiona. Nu! Statul nu ii va da afara, ii va face sa plece singuri, pe unii dintre ei bineinteles. Apoi fiind mai putine guri de hranit se va rezolva cumva problema.

O alta categorie sunt mamutii economici electica, gazele, apa. Cu siguranta ca vor fi nationalizate in viitorul apropiat. Si acum sincer vorbind, apa, electicitatea si gazele sunt elemente de strategie nationala, cum oare le-or fi instrainat ei? Nici alte firme sau persoane prea instarite nu vor scapa. Foamea distruge democratia.

In fine, ar mai fi multe de spus dar pentru moment e suficient. Previziuni sumbre de viitor, foarte posibile daca nu se vor gasi bani pentru buget, si nu ma refer la bani in sensul de un nou imprumut international.

Reclame

2 Responses to “Viitorul nu suna roz”


  1. 1 'mnealui 30/08/2010 la 21:24

    Banii pentru buget sunt in cateva buzunare foarte adanci si nu cred ca se mai poate ajunge la ei. Adio la vie en rose!

  2. 2 derscanu 30/08/2010 la 21:26

    Adevarat. Bani au fost dar a mancat si gura lor o saorma ceva mai scumpa.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

  • 146,841 hits

Urmărește-mă pe Twitter

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: