Limitat la propia mentalitate

De multe ori vad oameni care o tin pe a lor si atat. Nu vor cu nici un chip sa inteleaga faptul ca realitatea este exact opusul gandirii lor. Si cu orice argument ai incerca sa le explici te vei lovi de un zid nezdruncinabil.

Atunci cand te plafonezi la ceea ce cunosti la un moment dat, nu vei reusi sa intelegi schimbarile, nici lumea din alte perspective.  Indiferent cat de real este exemplul sau explicatia primita, creierul nu poate digera informatia. Motivul: plafonarea.

In fiecare zi apar noi lucruri, noi idei, noi provocari. Mintea trebuie lucrata incontinu, altfel ea se blocheaza. Vad oameni care au fost profesori, dar nu stiu sa foloseasca trei butoane ale telefonului mobil. Altii care au avut functii mari inainte, acum nu inteleg de ce trebuie sa li se taie pensia. Vad oameni care nu sunt interesati decat de ei, de ce mananca si beau, atat. Habar nu au ce se intampla in jurul lor, traiesc acum exact ca acum 500 de ani. Si nici nu vor sa inteleaga; s-au blocat.

Mintea este bunul cel mai de pret al unui persoane, daca mintea lancezeste, corpul degeaba este activ. In cazul unui constructor, daca nu va folosi mintea, degeaba va incerca sa munceasca si ziua si noapte. Fara o orientare, fara a intelege procesele tehnice, azi va construi si a doua zi va darama. Munca in zadar, conditie fizica gratis.

Mintea, procesul gandirii, este cel care face diferenta.

Anunțuri

0 Responses to “Limitat la propia mentalitate”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

  • 142,764 hits

Urmărește-mă pe Twitter

Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: