Al-Qaeda, cruciatii islamici

La fel cum „crestinatatea” pornea razboaie in numele religiei crestine, asa si Al-Qaeda proneste razboiul ei impotriva crestinilor in numele islamului.

Exista o vorba veche, batraneasca: „Istoria se repeta”. Da, istoria se repeta, doar adversarii sunt diferiti.

Cruciatii au dus multe razboaie de crestinare a paganilor si eliberare a pamantului sfant. Insa aceste aspecte erau doar pe hartie. Cum sa crestinezi pe cineva cu sabia? Doar obligandu-l. Cum sa elibereze orasul sfant cand  ei nu se gandeau decat la jaf? Ce fel de razboi sfant este acela in care soldatii ucideau cu sadism liderii religiosi pagani, care jefuiau tot aurul si ucideau in nestire, copii, femei, batrani? Al-Qaeda crestinatatii a purat numele de Razboiul Cruciat.

Razboiul cruciat al islamului poarta denumire de Jihad si este dus de Al-Qaeda. Putem sa ne rupem de trecutul nostru? Putem sa ignoram ce au facut stra-stra-mosii nostrii? Nu prea cred. Toata varsarea de sange oferita in numele religiei de catre oastea crestinatatii se intoarce astazi impotriva occidentului crestin.

Asa cum crestinismul este de mai multe feluri, adica o parte a crestinatatii este pasnica, alta moderata, alta de-a dreptul extremista si violenta, asa si in islam sunt diferinte curente. Unele curente sunt dure, violente, si nu fac decat sa calce pe urmele bine batatorite de crestinatatea evului mediu.

Cum Israel si Iran sunt pe pas de razboi, nici Al-Qaeda nu sta cu mainile in san, si va lovi cu siguranta. Tot ceea ce vedem bun in occident se datoreaza crestinismului de dupa 1800, cand multe curente au aparut, cand monopolul mogulilor s-a stins, cand lumea a inceput sa gandeasca personal. Islamul ca si crestinismul de acum 200 de ani isi tine adeptii in ignoranta si ii controleaza foarte bine. Daca in islam ar aprea curente noi, cum in crestinism a aparut protestantismul cu sutele-i de entitati, cu siguranta ca Al-Qaeda si Jihadul si-ar pierde popularitatea in randul islamistilor de rand.

Ce va fi, doar Dumnezeu stie.  Oricum un razboi intre Isreal si Iran ar perturba foarte mult viata noastra si asa coplesita de criza economica.

P.S. -stiati ca islamul, evreii si crestinii au acelasi parinte spiritual, pe Avraam?

Anunțuri

1 Response to “Al-Qaeda, cruciatii islamici”


  1. 1 neinfectat de comunism 19/08/2010 la 19:57

    musulmanii traiesc intr-un trecut revansard, intr-un trecut in care orice actiune a unui stat crestin/vestic e pt ei un atac asupra religiei lor ce cere neaparat varsare de sange acum…au trecut mai bine de 1000 de ani de la cruciade si musulmanii inca isi indoctrineaza copii cum ca westul inca mai vrea sa le cotropeasca pamanturile si ca la cucerirea ierusalimului in 1099, cruciatii s-au scaldat pana la glezne in sangele musulmanilor, nu stiu, o fi fost asta, viata omului nu valora mai nimic pe atunci…nici arabii si turcii selciugizi nu erau mai sfinti, sa nu uitam ca si musulmanii incepand cu sec VII A.D, s-au scaldat in sangele crestinilor cand au invadat si ocupat cu forta ierusalimul si teritoriile crestine din asia mica, teritorii apartinand de imperiul bizantin si mai inainte de imperiul roman timp de mii de ani…asa ca musulmanii mai trebuie si sa invete sa uite si sa isi reformeze acest curent radical si fanatic…ce ar fi fost daca si vestul ar fi si acum demonizat turcia si islamul pt distrugerea constantinopolului in 1453 si islamizarea fortata a balcanilor? cu superioritatea tehnologica si militara pe care o avem fata de ei, ii trimiteam in epoca de piatra de mult dar nu am facut asta, am trecut peste acest moment si preferam dialogul si comertul si am lasat istoricii sa se ocupe de acel moment in istorie in 1453…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

  • 143,126 hits

Top click-uri

  • Niciunul

Urmărește-mă pe Twitter

Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: