Ateismul fratele bastard al religiei

Titlul pe care am dorit sa il pun acestui articol era prea lung asa ca l-a scurtat, normal suna cam asa: „Ateismul evolutionist – fratele bastard al religiei traditionale crestine”.

Stau si ma intreb ce ar fi mai rau: o societate cu ateism evolutionist impus, sau una cu dogme religioase impuse.

Intr-o societate gen ‘comunism despotic’ unde religia este interzisa, pentru un crestin este o onoare sa fie asuprit pentru credinta sa. Intr-o societate religioasa un crestin cu convingeri puternice poate fi dezorientat, caci tot religie este si credinta lui, tot credinta impune si religia statala. Asa ca am ajuns la convingerea ferma ca din punct de vedere spiritual societatea are de castigat in urmatoarea situatie: De cat o religie corupta mai bine un ateism veritabil.

Ateismul a aparut din cauza  Bisericii care sute de ani si-a batut joc de societate, de drepturile si libertatile individului, care a tinut in intuneric si ignoranta o lume intreaga. Biserica a ridicat superstitiile la rang de autoritate, cuvanutl Bisericii era litera de lege, desi de multe ori prostia era atat de vizibila incat si un copil realiza acest lucru. Ce a facut Biserica in istorie ramne o pata neagra si rusinoasa, si oricat ar incerca sa remedieze situatia nu are capacitatea sa o faca. Ateismul a aparut tocmai ca o revolta impotriva a tot ce sustinea Biserica, ateismul inlatura autoritatea ecleziastica si pe Dumnezeu in acelasi timp.  Sustinatorii ateismului vad viitorul lumii in mana omului, fara divin, fara dogme.

Charles Darwin nu a fost un geniu, nu a adus mari realizari lumii noastre, insa foarte multi oameni abia asteptau ceva, o scanteie, doreau sa gaseasca un punct de care sa se lege si sa scape odata pentru tot deauna de religie. Ateismul in sine poate fi numit Credinta. Ateistii cred in evolutie, o credinta. Stiinta nu poate sustine evolutia, cu toate explicatiile ei SF-istice, si atunci…pentru a crede in evolutie iti trebuie ceva credinta. Nu pun la socoteala pe cei indiferenti, ei sunt o specie aparte, cei care nu le pasa, nu vor sa stie, ei pur si simplu nu pot raspunde la intebari simple: ce? de ce? cum? cand? din ce cauza? unde ajungem?…

Deci ateismul s-a nascut din nevoia de a scapa de religie. Si incet incet, el a devenit o religie, o religie impresionant de mare. Religia ateista cuprinde organizatii, sisteme educationale, oameni de stiinta, credinciosi sinceri dar si marea gloata. Marea gloata din randul credinciosilor crestini din Romania nu se diferentiaza prea mult de cea a marii gloate ateiste. 80% dintre romani se declara crestini ortodoxi, fara a avea cunostiinte religioase, ei stiu doar de sarbatori si post, atat. LA fel si marea multime ateista, habar nu au cum s-a ajuns la aceasta concluzie, ce dovezi sunt, daca dovezile au suport stiintific verificabil, etc.

Intre cele doua mari religii din Romania: Ortodoxa si Ateista, nu sunt prea multe deosebiri. Ambele au adepti numerosi, multi oameni care se numesc ortodoxi sunt de fapt ateisti, si multi ateisti sunt ortodoxi. Ambele tin sa isi impuna dogmele in institutiile de invatamant, ambele nu pot dovedi nimic. Nu pot dovedi pe ce isi bazeaza credinta, ortodoxia pune accent pe traditie, insa traditia este doar traditie, ateismul pe principiul lui Drawin, dar nici acesta nu are un fundament logic.

Daca in timpul Evului Mediu, Biserica si-ar fi facut datoria, aceia de a invata si ocroti societatea, fara a devenii distrugatorul ei, ateismul nu ar fi aparut niciodata. Insa ca urmare a bataii de joc oferita cu mama larga de catre Biserica, ateismul a prins un teren fertil in inimile multor oameni de bine. Asa ca, in incheiere consider ca Ateismul este frate vitreg cu Biserica Traditionala Crestina, doar de mama, caci Divinitatea este exclusa din certificatul de nastere al Ateismului.

Reclame

0 Responses to “Ateismul fratele bastard al religiei”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

  • 146,954 hits

Urmărește-mă pe Twitter

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: