Orice articol 5 lei

Asa scria mare si cu rosu pe pancarda atarnata de vitrina unui magazin. Toata marfa era din China, dar mai trebuia oare sa desvalui proveninta?

China este de departe tara cu cele mai multe produse exportate, cele mai ieftine, si cateodata si bunicele, doar cateodata. Fara a intra in amanunte prea economice, China a fost nevoita sa adopte o astfel de politica economica, caci la miliardul de locuitori ar fi murit de foame  fara industrie. O industrie in plina dezvoltare, cu mana de munca foarte ieftina, 2, 3 dolari pe zi in cele mai multe fabrici.

Magazinul nostru avea de toate, toate acareturile din lume, furculite, cutite, pungi, lumanari, jucarii, scule (vai de ele), diverse si diverse, adica ceva ce un magazin de acest gen ofera. Toate O.K., insa 5 lei un produs in Romania, minus taxe, TVA, transportul din China, mana de lucru, materia prima…..oare cat o costa produsul la poarta fabricii din Shanghai?

 

Anunțuri

1 Response to “Orice articol 5 lei”


  1. 1 neinfectat de comunism 29/07/2010 la 21:14

    chinezariile au invadat romania si lumea intreaga…nu degeaba micul trompetescu ponta a luat-o de nevasta pe daciana tocmai in china, inca mai e un paradis comunist pt fostii comunisti romani….hai si la mine pe blogm discutam despre FMI…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

  • 143,126 hits

Top click-uri

  • Niciunul

Urmărește-mă pe Twitter

Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: