Hai la telefoane, neamule!

Obor, Rahova, Unirii, Big, si in aproape toate aglomeratiile din urba capitalei gasesti zeci de comercianti de telefoane mobile. Direct pe strada, preturi mai mici, calitate: „la noroc”, garantie: nex”.

Nu comentez motivele pentru care se ocupa de aceasta meserie la limita legeli, insa un lucru e cert: nu am vazut prea multi clienti. De fapt lumea s-a saturat de ei, ii stie de ani buni, la fel si politia. Poate ca numarul celor tepuiti de astfel de comercianti este mare, poate ca la inceputuri multi au depus sesizari la politie, intre timp lucrurile s-au schimbat.

Acum trecatorii nici nu ii mai baga in seama. Degeaba isi etaleaza ei marfa tinand-o in mana, in vazul lumii. Degeaba sloganele lor: „telefoane ieftine, telefoane de vanzare”, pur si simplu lumea s-a tepuit odata, si e suficient.

Si totusi pentru ca acest mare oras, Bucuresti, este strabatut de mii si mii de cetateni din alte orase, pentru ei exista o strategie. Doi vanzatori cu telefoane in maini. Un alt vazator explica cum se foloseste telefonul unui client, de fapt unui client fictiv, om de-al lor. Dar orice client aduce cu sine alt client. Si daca cineva cumpara de acolo, logic, inseamna ca este O.K.

Inselarea multimii cu clienti falsi nu este ceva nou, ea se foloseste, cel putin in Bucuresti, inca din zilele jocului: „Alba-Neagra”. Personal cred ca acest comert nu poate sa aduca mari venituri intreprinzatorilor de acest fel. Dar, in acest caz, ce mai cauta ei pe strazi? Poate ca totusi, cativa oameni naivi se mai gasesc, inca.
Reclama!

Reclame

1 Response to “Hai la telefoane, neamule!”


  1. 1 NETO 04/01/2011 la 05:09

    Nu mai e de actualitate vanzarea telefoanelor la colul blocului (ce vremuri era cand la piata gaseai la taraba cartofi, ceapa si un bisnitar cu ceva telefoane la el). Acum e vremea anunturilor pe net. Intrebarea e daca ai cumparaun produs second printr-un anunt pe net. A cumpara sau a nu cumpara asta e intrebarea.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

  • 146,841 hits

Urmărește-mă pe Twitter

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: