Pierderea identitatii

Identitatea nu este reprezentata doar de bucatica de plastic pe care popular o numim buletin. Daca pe aceia o pierdem, nu-i nimic, facem alta. Daca insa ne pirdem identitatea, identitatea individuala, greu o mai regasim.

Intr-o lume a vitezei si tehnologiei, a idealurilor si framantarii sociale pentru o viata mai buna, dar si prin prisma inecarii amarului in diferite feluri, riscul pierderii identitatii este mare. Cand ne cufundam fie in proiecte, fie in angrenaje diferite, sau pur si simplu ne plafonam in indiferenta, uitam de noi insine, uitam cine suntem, ne pierdem  de identitate.

Si odata pierduta, identitatea, ne trezim intr-o lume virtuala, ireala, in care locul nostru aproape ca nu exista. Uitarea de sine, buna contra egoismului, dar dusa la extrema, deficatara pentru caracter si principii.

Linia de demarcatie, caracterul, telurile,  propia constiinta, personalitatea noastra trebuie sa ramana intacte indiferent ca suntem muncitori, patroni, filozofi, VIP-uri, detinuti, etc. Gandul, mintea, spiritul, idealurile, constiinta, ele ne definesc ca indivizi, persoane, si ele ne ofera o identitate propie, un unicat.

Reclame

0 Responses to “Pierderea identitatii”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

  • 146,841 hits

Urmărește-mă pe Twitter

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: