Oboseala, un dusman puternic

Dupa atata timp am obosit„. Nu doar fizic dar si psihic obosesc oamenii.

Oboseala din timpul zilei si oboseala instaurata

In timpul zilei, in functie de activitatile efectuate, de stresul la care am fost supusi sau de poluare, obosim. O oboseala ce trece printr-un somn bun de noapte, sau zi, in functie de caz. A doua zi suntem iarasi apti sa o luam de la capat.

Oboseala zilnica repetata duca la oboseala instaurata. In acest caz nu mai putem vorbi de un somn bun, si gata suntem ca noi. Odata instaurata oboseala in corpul uman, ea afecteaza sistemul nervos, memoria, metabolismul, echilibrul, si chiar puterea de a lua decizii bune in timp scurt.

Un om obosit rau de tot se aseamana cu un om beat, care nu isi mai poate controla pasii, gandul, si constiinta. La oboseala, ca si la betie, omul poate vedea deteriorat faptele, si poate face alegeri gresite. De asemenea nu este bine ca un om extenuat de oboseala sa conduca vehicole sau sa aiba in grije alti oameni, mai ales copii.

Bine ar fi ca cel putin o zi pe saptamana sa se intrerupa toate activitatile ce pot produce epuizarea fizica si psihica, si sa se aleaga un program usor de recreere. In felul acesta bateriile corpului uman se reincarca, si pot fi folosite la maximum iarasi.

De retinut un aspect: Oboseala instaurata aduce cu ea incapacitatea de autovindecare a organismului, cum ar fi plagile usoare, racelile simple, si multe altele.

sursa imagine: presaonline

0 Responses to “Oboseala, un dusman puternic”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

  • 142,853 hits

Urmărește-mă pe Twitter

Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: