Energia electrica, necesitate absoluta

Dincolo de definitii si formule, practic „curentul electric” este folosit astazi pe scara larga in mai toata lumea.

De la banalul bec la televizor, de la frigider la telefonul mobil, de la uzul personal la cel industrial. In tot ce facem se simte nevoia energiei electrice. Aparatura medicala, de proiectare, arhive, evidente,sisteme bancare, invatamant, aparare, alimentatie……..( toate)….., daca maine nu ar mai avea energie electrica, s-ar opri. Iar acest lucru ar aduce cu sine colaps economic mondial.

Intreaga noastra civilizatie se bazeaza pe energia electrica. Nu degeaba, zeci de organizatii atrag atentia asupra  gravitatii „risipei” energiei electrice.

Imaginati-va ca maine dimineata nu se mai aprinde becul, frigiderul a murit, calculatorul pauza, …, nimic electric sau electronic nu mai functioneaza. In toata lumea. Puteti sa va imaginati asa ceva? Ar insemna sfarsitul lumii pe care o cunoastem noi si inceputul haosului. Domnia celui puternic. Bande de talhari (gen barbarii, tatarii,etc) atacand si jefuind tot ce gasesc, lasand in urma jale. Razboaie sangeroase si dictaturi despotice. Pacea va disparea. Noul ev mediu va incepe. Si asta pentru ca tot ce reprezinta societatea noastra astazi, s-ar sfarsi.

Asa ca, desi ne laudam cu numeroase descoperiri stintifice, cu un inalt grad de civilizatie (referire la drepturile omului, fundatii, etc), toate se datoreaza curentului electric si fara de care nu am mai avea nimic.

Reclame

0 Responses to “Energia electrica, necesitate absoluta”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

  • 147,371 hits

Top click-uri

  • Niciunul

Urmărește-mă pe Twitter

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: