Tehnologie contemporana

Internetul

Desi traim in poluare, in mari aglomeratii urbane, si ne temem de multe ori, fie de criza economica, fie de distrugerea planetei prin cine stie ce experiente ciudate, lumea, asa cum o cunoastem noi are si partile ei bune. Una dintre ele este libertatea informatiei, iar mediu de transmitere este bineinteles: internetul.
Multi specialisti atrag atentia asupra asupra bolilor secolului nostru: sedentarismul, obezitatea, stresul, etc. Daca acum 100 de ani, omul isi castiga existenta (bani, produse, etc), acum foarte multi dintre noi lucram in birouri sau posturi statice, fara a depune cine stie ce efort. Iar daca, constienti fiind de binefacerile efortului fizic, dorim sa mergem undeva la o sala, timpul de multe ori ne este un mare dusman. Ne gandim chiar ca ziua a devenit mult mai mica decat necesitatile noastre.
Iata de ce bunicii nostri erau mult mai sanatosi si vigurosi decat noi.
Exista insa lucruri de care prea putini oameni din vremurile trecute au putut sa se bucure, sau poate nici nu visau sa existe asa ceva. Iar aici vom enumera, transportul la distante mari in timp scurt (autovehicol, tren, avion, etc.), confortul casei (baie, bucatarie, caldura – totul modern), comunicarea intre doua persoane aflate la distante mari in timp real (telefonia fixa sau mobila, mesengerul, etc), informarea rapida cu stiri de interes general (televiziune, radio, net), vizionarea de filme artistice, documentare, animatie, divertisment, dezbateri, muzica (tv, radio, net)
Insa nimic nu se compara cu ceea ce poate sa faca net-ul.

1. Vrem sa aflam o informatie rapid.
2. Vrem sa cautam o melodie preferata.
3. Vrem sa cunoastem noi persoane.
4. Vrem sa platim facturi.
5. Vrem sa descoperim lucruri noi.
6. Vrem sa invatam pentru scoala, sau pentru noi personal.
7. Vrem sa citim bloguri.

Celularul

Telefonia mobila
Daca exista ceva care sa fi revolutionat vreodata stiinta, care sa aiba o asa explozie de tehnologie si o asa de apreciere in randul tutor categoriilor de oameni, aceasta este telefonia mobila. Daca initial a fost creata cu scopuri militare, fiind in forma bruta, in doar cateva zeci de ani a ajuns aproape in mainile oricui. Cel putin in tarile cat de cat cu o economie acceptabila, orice om isi permite un telefon mobil. Exista si tari, orase, unde cetatenii de acolo au si cate 3 sau 4 terminale de persoana. Facut cu scopul de a fi folosit ca simplu telefon fara fir, mobilul a ajuns sa detina functii din ce in ce mai complexe, de la camere video, player audio, sisteme de navigatie, etc. Si toate acestea le-a facut in primul rand competitia. Toate fabricile de telefoane mobile, firme simple sau corporatii, vazand uriasul potential al tel. mob. au alocat sume uriase pentru cercetare si dezvoltare. Iar rezultatele nu au intarziat sa apara. Competitia nu s-a facut simtita doar in calitatea terminalelor, ci si a serviciilor operatorilor de telefonie mobila. In Romania avem mai multi operatori, cei mai puternici sunt: Vodafone, Orange, etc. Valoarea si raspandirea in numar de utilizatori este exact ordinea pe care am scris-o. Cu o alta ocazie voi descrie mai multe aspecte despre revolutia tehnologica: CELULARUL. Cu bine!

Incalzire electrica

Din punct de vedere ecologic, al mediului, al bugetului initial, cat si al costurilor viitoare de exploatare, solutiile de incalzire cu energie electrice sunt mai mult decat indicate.

Costurile initiale se refera in cazul energiei electrice la un circuit electric separat, unul sau mai multe surse de caldura, gen radiatoare elctrice, si atat.

Costurile suplimentare, pe care sistemele clasice nu le pot evita, cum ar fi – intretinere, curatare cos de fum, curatare instalatie apa, combustibilul folosit, depozitarea combustibilului, diverse reparatii ale sistemului, plus – tevi, radiatoare, termostate, robineti, distribuitoare, etc.
Si ar fi multe de spus.//

Anunțuri

1 Response to “Tehnologie contemporana”


  1. 1 Stefan Demeter 12/03/2012 la 15:53

    Eu va recomand panourile radiante deocarece sunt testate si recunoscute ca fiind cel mai eficient mod de incalzire, utilizarea lor duce la economii substantiale fata de alte sisteme traditionale de incalzire.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

  • 143,080 hits

Top click-uri

  • Niciunul

Urmărește-mă pe Twitter

Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: